fredag 10. februar 2017

Karakterer

Det er to hovedpersoner i denne boka: Louisa Clark (Lou) og William Traynor (Will). Disse to personene blir forelsket på den korte perioden de er sammen, og utfyller hverandre veldig godt. Andre bipersoner er Mrs og Mr Traynor, Søsteren til Lou Treena og kjæresten til Lou Patrick.

Lou er en veldig glad og sprudlende person. Hun er veldig glad i å snakke, og folk kan bli lei at hun må åpne munnen sin hele tiden. I starten av boka blir Will så lei henne så han ber henne la han være i fred, og sier hun snakker for mye.  Louisa liker veldig godt farger, og det beskrives i klesstilen hennes også. Alt fra knall oransje topper til gule og svarte bie-strømpebukser. Personligheten til Louisa beskrives som en veldig omtenksom og snill. Hun tar ting litt som det kommer, men takler de fleste situasjoner veldig bra, og har som regel kontroll.

Will er i starten av boka veldig firkantet, han er ganske bestemt og vil helst være alene. Etter som han blir bedre og bedre kjent med Lou utvikler han seg til en helt annen person. Samtidig som litt av personligheten alltid har vært der, men har bare blitt gjemt bort på grunn av ulykken. Han går fra å være sur og gretten til en person som får et mer positivt og videre syn på livet. Likevel lar han Lou gå fordi han vil hun skal leve livet til det fulle. Det at han velger å utføre aktiv dødshjelp selv om han og Lou ble stormforelsket kan bli sett på som to sider. Enten at han er veldig egoistisk eller som jeg velger å se det, at han vil det beste for Lou.  Will er en smart person, og er ikke så veldig opptatt av penger selv om han har mye av det. Dette er også litt på grunn av ulykken, men også fordi han tenker å utnytte tiden på Lou uansett hva som skjer.

Sammen kan man si at disse er et "drømmepar". De utvikler et vennskap og forhold som er veldig sterkt. I starten er Will veldig gretten og vil helst være alene, men hadde det ikke vært for at Lou bare fortsatte i jobben sin hadde ikke forholdet utviklet seg til noe mer. Mange sier at når to personer er like, så der de ment for hverandre. I denne situasjonen er det motsetningene som tiltrekker på det sterkeste. Før Will havnet i ulykken var han en type som festet, drakk og datet modeller. Etter ulykken ble han veldig stille og vrang, men når han møtte Lou ble han tilslutt mer utgående og lykkelig. Disse to personene utfyller hverandre fordi de hjelper hverandre oppover, de er glade i hverandre og vil kun de beste for hverandre.

Det er ingen spesiell motstander i denne boka, men i forhold til Lou vil jeg si at hennes motstander er tid, selv om tilslutt får vite at det er til ingen nytte. Det er tiden hun bruker på å prøve å overtale Will om å bli. Ellers i boka er det ingen spesielle motstandere som står i veien for disse to.


Jeg vil at både Lou og Will er to veldig dynamiske personer. Begge to endrer seg positivt som personer fordi de møter hverandre. Lou og Will var veldig statiske før de møtte hverandre og levde for det beste i en firkant med bare sine egne tanker. Etter de møtte hverandre utfylte de bare hverandre sånn at begge to ble to bedre personer både ovenfor seg selv men også alle andre rundt. Lou var en rundere person enn Will. Selv om hun endret seg og ble «rundere», ble hun positivt påvirket av Will. Will var en ganske flat og firkantet person, som ikke uttrykte følelsene så spesielt mye. Men etter han ble kjent med Lou lærte han å kjenne seg mer som person, og var i stand til å fortelle litt om sine egne følelser og utrykke de. Det var derfor veldig positivt at disse to møttes. For å da resultere med at de fylte ut hver eneste krik og krok av hverandre, og bygde hverandre oppover. 

Bilderesultat for lou and will (Bilde fra filmen)


http://flavorwire.com/578450/how-the-weepy-fantasy-me-before-you-infantilizes-the-disabled

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar